1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Appeltaart
  5. Griekse appeltaart

Griekse appeltaart

Door: vanunen

  • Grieks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2009

Ingrediënten


100 g rozijnen

3 golden delicious appels, golden delicious, gewassen

1 eetlepel kaneel

130 g suiker

3 eetlepels honing

1 bakje walnoten, (100 g), grof gehakt

1 citroen, schoongeboend

100 g boter, op kamertemperatuur, + extra om in te vetten

3 eieren

125 g bloem

1 theelepel bakpoeder

1 pak fillodeeg (diepvries)

poedersuiker


Griekse appeltaart
Griekse appeltaart
Griekse appeltaart
Griekse appeltaart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de rozijnen in warm water. Snijd de appels in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes. Schep om met de kaneel, 30 g suiker, de honing, de walnoten en de (uitgelekte) rozijnen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de gele schil van de citroen.

Bereidingswijze

Klop met een mixer de boter, 100 g suiker, de citroenrasp, een mespunt zout, 2 eieren, de bloem en het bakpoeder tot een glad beslag. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Klop het derde ei los. Leg een (ontdooid) vel filodeeg middenin de springvorm en bestrijk het met ei. Leg een tweede vel er haaks op en bestrijk ook dit met ei. Snijd de overige vellen op de vouwlijnen in 3 repen en snijd deze in de breedte doormidden. Bekleed hiermee de rand van de springvorm: bestrijk de vellen met ei en plak ze dakpansgewijs, van onder naar boven, op elkaar, zodat het deeg over de rand hangt. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel het appelmengsel erover. Vouw het deeg over de vulling naar binnen, laat in het midden een groot gat. Bak de taart in 70 minuten goudbruin; dek af met folie als hij te snel kleurt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanunen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top