Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Tiramisu
  5. Yoghurt tiramisu met stroopwafels

Yoghurt tiramisu met stroopwafels

Door: hermien_kg

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2009

Ingrediënten 4 personen


2 pakjes stroopwafels
75 g boter
5 eetl. amandellikeur
9 blaadjes witte gelatine (18 g)
50 ml sterke koffie
5 dl vanilleyoghurt
250 ml slagroom, stijfgeklopt
1 theel. cacaopoeder
1 theel. kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Springvorm ø 22-24 cm, ingevet en
bodem bekleed met bakpapier

Yoghurt tiramisu met stroopwafels
Yoghurt tiramisu met stroopwafels
Yoghurt tiramisu met stroopwafels
Yoghurt tiramisu met stroopwafels

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een Keukenmachine.
Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem.
Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur.
Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor.
Schenk de helft van dit mengsel op de koekbodem in de springvorm.
Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel. Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de rand van de vorm.
Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.

Serveertip

De yoghurt tiramisu kan ook in de diepvries worden gezet om op te stijven en daarna licht bevroren geserveerd worden.

Variatie:
Vervang stroopwafels door lange vingers en gebruik in plaats van een ronde vorm een vierkante diepe schaal.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermien_kg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top