1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2009

Ingrediënten


4 grote aardappelen met schil van elk 250 gr.
1 el olie.

Voor vulling 1: 50 gr roomboter met zeezout en versgemalen peper.
Voor vulling 2: 125 ml creme fraiche, 50 gr knapperige stukjes bacon en 1 el gehakte bieslook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen schoon, prik de aardappelen een paar keer in met een vork en bestooi ze met zeezout en bestijk ze met een beetje olie.

Bereidingswijze

Doe de aardappelen in een ovenschaal of leg ze op de bakplaat en bak ze in ca. 1 uur gaar. Test of ze gaar zijn door er met een punt van het mes voorzichtig in te prikken. Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze open en vul ze



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fudong


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fudong
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top