1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Cataplana

Cataplana

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-2009

Ingrediënten 4 personen


Paprika
Varkensvlees
Kalfsvlees
Olijfolie
Koriander
Spek
Portugese chorizo
Ui
Knoflook
Wortel
Selderij
Laurier
Paprikapoeder
Tijm
Pepertjes
Gesneden tomaat
Bliktomaten
Garnalen
Venusschelpen
Zout/peper


Verder heb je nodig


Cataplana of pan met deksel


Cataplana
Cataplana
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster paprika`s in de oven op 180 C, of boven vuur tot ze echt zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een hittebestendige plastic zak, waardoor het vel los stoomt, daarna kan je eenvoudig de schil eraf werken.

Neem het vlees en snij het in blokken, en marineer in olijfolie, verse koriander, zout en peper. (ongeveer ½ uur).

Neem mooi spek en Portugese chorizo, snij dit in stukken en bak het zachtjes. Voeg ui, knoflook, wortel, selderij en laurier toe en laat het glazig worden. Dan paprikapoeder, tijm en een pepertje zonder zaadjes (of met zaadjes voor iets pittiger).

Een sheut rode wijn toevoegen, de tomaten, bliktomaten (b.v. San Marzano)en het vlees. Schep even om en voeg de geroosterde paprikas toe en schep weer even om.

Voeg nu de garnalen en venusschelpen toe, afmaken met peper en zout.

Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven

Serveertip

Brood en een flesje wijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mountaingoat


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mountaingoat
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top