1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Fazant
  6. Gebraden fazant

Gebraden fazant

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2009

Ingrediënten 4 personen


1 fazant van ongeveer 1½ kilogram
4 plakken doorregen vet gerookt spek
50g boter
peper
zout
1,5 deciliter rode wijn
enkele takjes peterselie.


Verder heb je nodig


Braadslede


Gebraden fazant
Gebraden fazant
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Beleg de fazant met de plakjes spek. Verhit de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin.

Bereidingswijze

Plaats de braadslede met de fazant in een op 225 graden voorverwarmde oven en laat de vogel in ongeveer 75 minuten gaar braden. Bestrooi de fazant 15 minuten voor het verstrijken van de braadtijd met wat zout en peper en besprenkel hem af en toe niet de rode wijn. Snijdt de fazant in 4 stukken, leg hem op een schaal en schenk er het braadvocht over.

Serveertip

Garneer het gerecht met enkele toefjes peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top