Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paddenstoelen roomsoep

Paddenstoelen roomsoep

Door: planco

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2009

Ingrediënten 2 personen


200g paddenstoelen seizoensmelange
1 sjalot
25g boter
500ml kippenbouillon
3 eidooiers
125ml crème fraîche
zout
versgemalen peper



Ontdek meer:

Voorbereiding

Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken.
Pel en sniper de sjalot.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak de paddenstoelen ca. 3 minuten. Haal ze uit de pan.
Verhit in dezelfde pan de rest van de boter, fruit het sjalotje ca. 2 minuten en schenk de bouillon erbij. Laat de bouillon ca. 4 minuten koken en haal de pan van het vuur.

Bereidingswijze

Klop de eidooiers los met de crème fraîche, zout en peper.
Roer een beetje hete bouillon door het eimengsel en voeg dit toe aan de rest van de bouillon.
Verwarm de soep al roerend, totdat deze gaat binden (mag niet meer koken) en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep met de paddenstoelen over 2 kommen

Serveertip

Lekker met geroosterd brood besmeerd met verse knoflook en tomaat



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top