Gevulde zalm met walnoot & spinazie

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2009
  • Gevulde zalm met walnoot & spinazie

    Gevulde zalm met walnoot & spinazie

    Gevulde zalm met walnoot & spinazie

Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 eetl olijfolie,
* 1 medium ui,gehakt,
* 1 teen knoflook,geperst,
* 1 kg verse,gehakte spinazie,
* 0.5 theel versgemalen zwarte peper,
* 0.5 theel zout,
* 250 g gekookte zilvervliesrijst,
* 2 theel geraspte citroenschil,
* 50 g geraspte oude Cheddar kaas,
* 125 g gehakte walnoten,
* 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote anti-aanbak koekenpan - prikkertjes of keukentouw - bakplaat - bakpapier - oven.

Voorbereiding

Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de ui toe,bak zachtjes tot deze zacht maar niet bruin is.
Schep er de knoflook,spinazie,versgemalen peper en het zout door en bak gedurende 3 minuten.
Haal de pan van het vuur.
Roer er de gekookte rijst en de citroenrasp door.
Spreid het spinaziemengsel gelijkmatig uit over de zalmfilet en bestrooi met de geraspte Cheddar en de walnoten.
Rol de zalm voorzichtig op en steek vast met wat prikkertjes of bind hem op met keukentouw.
Leg de zalmrol op de beklede bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.
Haal de gevulde zalm van de bakplaat en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Bron

onbekend

Serveertip

Wil je het helemaal gezond houden,geef er dan gestoomde groenten bij of een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ingeborg40 avatar
Ingeborg40 28-01-2012

Net gegeten is heerlijk. Had de vis op de bakplaat liggen en alles ( spinazie rijst en kaas ) eroverheen...dat was zoveel dat ik de vis niet meer kon oprollen. Maar heb het zo in de oven gezet en dat ging prima.

jacgueline avatar
jacgueline 04-12-2009

Een lekker recept ga ik zeker maken groetjes Jacgueline

stiny26 avatar
stiny26 03-12-2009

Lijkt me heerlijk, neem het mee. Bedankt, groetjes Micky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten