1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Kruidige rundvleescurry

Kruidige rundvleescurry

Door: planco

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2009

Ingrediënten 4 personen


500 g magere runderlapjes
8 dl kokosmelk
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 portie Matsaman-currypasta
50 g pindas, ongezouten
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2-4 eetlepels limoensap
3 eetlepels vissaus
2 takjes koriander


Kruidige rundvleescurry
Kruidige rundvleescurry

Ontdek meer:

Voorbereiding

Runderlappen in grote dobbelstenen snijden. Vlees met driekwart van kokosmelk, laurier en kaneel al roerend aan de kook brengen (voorzichtig, kokosmelk kan aanbranden). Vuur laag draaien en (op vlamverdeler) vlees in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe omscheppen, indien nodig wat water of bouillon toevoegen.

Bereidingswijze

Laurier en kaneelstokje uit stoofvocht verwijderen. Currypasta, pindas en rest van kokosmelk door vleesblokjes scheppen. Suiker, limoensap en vissaus toevoegen. Curry nog 5 minuten zachtjes verwarmen. Korianderblaadjes van takjes nemen en van vuur af over curry strooien

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top