Gevuld Turks brood

  • Turks, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-12-2009
  • Gevuld Turks brood

    Gevuld Turks brood

    Gevuld Turks brood

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Turks brood
olijfolie
100 gr. chorizo in plakjes
2-3 vleestomaten
150 gr. verbrokkelde feta
3 el. gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In de bovenkant van het brood een groot kruis kerven en van daaruit het brood horizontaal opensnijden.
De binnenkanten met olijfolie bestrijken. 1 helft met de chorizo en plakken tomaat beleggen, de andere helft met plakken tomaat en een mengsel van de feta en de peterselie. Het brood in een hete oven 225*C. in 10 min.. knapperig bakken. De inhoud is dan ook heerlijk geurig en warm.

Serveertip

Lekker met een salade of een eenvoudige maaltijdsoep.
Variatie:
Met salami, tomaat en champignons aan de ene kant en ham, uitgelekte asperges en jong belegen kaas aan de andere kant.

Laatste reacties

mansterkas avatar
mansterkas 08-12-2009

Lijkt me heel erg lekker! Ook onderstaande tip neem ik van harte mee.

jackyjacky avatar
jackyjacky 08-12-2009

Heerlijk, heerlijk! Als je het brood bij de Turk haalt, neem dan meteen Turkse worst (ipv chorizo) en Turkse feta (ipv griekse) mee, die smaken samen nog beter in dit brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten