1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn

Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -
3 grote uien -
2 teentjes knoflook -
4 eetlepels olie -
4 eetlepels boter -
1/2 liter rode wijn -
peper, zout -
1 afgestreken eetlepel bloem -
2 laurierblaadjes -
1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -
1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -
2 theelepels paprikapoeder (scherp) -
1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -
1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet
250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -
paar druppels tabasco -
peterselie om te garneren


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Koekenpan - grote juspan of hapjespan - kleine pan

Zalige stoofpot van boterzacht rundvlees
Zalige stoofpot van boterzacht rundvlees

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in grove stukken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Week de gedoogde paddenstoelen plm. 20 minuten in een kopje heet water.
Snij de grote paddenstoelen wat kleiner..

Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees in de stevige pan. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de warme wijn. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 1/2 uur stoven. Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die plm. 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.

Serveertip

Heerlijk met pasta, spätzle of rijst en een lekkere salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (32)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top