Indische pindasoep

  • Indonesisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-2009
  • Indische pindasoep

    Indische pindasoep

    Indische pindasoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie;
1 ui, gesnipperd;
3 tenen knoflook, fijngesneden;
3 theelepels sambal manis;
2 cm verse gember, geschild en fijngesneden;
3 kippenbouillontabletten;
1 zakje soepgroente (250 g);
1 stengel sereh;
300 g kipfilet, in stukjes;
6 eetlepels pindakaas;
3 eetlepels ketjap manis;
3 theelepels gemalen koriander (ketoembar);
1/2 citroen, geperst
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 423,82 kcal
Koolhydraten 18,46 g
Eiwitten 26,84 g
Vetten 25,73 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten. Blus af met 1 liter water. Voeg de bouillontabletten en soepgroente toe. Kneus de sereh met een mes (zo komen de aromas beter vrij) en voeg die toe aan de bouillon. Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken. Voeg na 15 minuten de kipfilet toe. Meng ondertussen de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom. Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft. Roer de pindasaus door de bouillon. Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren de sereh. Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Bron

Allerhande 10 2009

Serveertip

Energie 285 kCal- Eiwit 23 g- Vet 17 g- Koolhydraten 10 g (per eenpersoonsportie)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-12-2009

proficiat met je heerlijke dagrecept. groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten