1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. canard a l`orange

canard a l`orange

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2009

Ingrediënten 6 personen


4 eetl rozijnen
1 kleine ui
4 sinaasappels
1 eetl citroensap
100 gr boter
2 wilde eenden
3 theelgemberpoeder
4 eetl rum
2 eetl bakgember
1 dl. sinaasappelsap


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Een lekker gerecht voor de kerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kommetje heet water rozijnen weken.ca 5 min. e afgieten
ui pellen en fijnsnipperen
3 sinaasappels wasen en boven kommetje schil raspen
sinaasappels uitpersen eb in 1 in schijfjes snijden
appels schillen, in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 gr.
In braadslede boter doen.
In miden van oven boter smelten.
Intussen eenden iwrijven met zout, gemberpoeder en sinaasappelrasp.
In braadslede leggen.
Eenden in het midden van de oven in a 30 min goudbruin braden, af en toe bedruipen.
Toevoegen:
sinaasappelsap, rum,rozijnen ui appel, en bakgember.
Eenden in nog ca. 1 uur gaarstoven, af en toe bedruipen met braadvocht.
grote schaal voorverwarnen en de eenden hierop leggen.
rozijnenmengsel er om heen scheppen
Door het braadvocht sinaasappelsap roeren.
garneren met stukjes sinaasappel

Serveertip

Lekker met aardappelcroquetjes en groenten

Bron

Ooit heeft dit recept in een tijdschrift gestaan



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top