Aardappelgratin

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappelgratin

    Aardappelgratin

    Aardappelgratin

Lekker bijgerecht voor je kerstdiner

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 ml volle melk
125 ml slagroom
nootmuskaat
50 g gruyère (kaas)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 288,33 kcal
Koolhydraten 33,73 g
Eiwitten 9,17 g
Vetten 12,21 g
Benodigdheden
(keukenmachine)
ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden.

Bereidingswijze

Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bron

ah

Serveertip

Oven voorverwarmen op 175 °C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten