Aardappelgratin

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2009
  • Aardappelgratin

    Aardappelgratin

    Aardappelgratin

Lekker bijgerecht voor je kerstdiner

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 ml volle melk
125 ml slagroom
nootmuskaat
50 g gruyère (kaas)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(keukenmachine)
ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden.

Bereidingswijze

Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bron

ah

Serveertip

Oven voorverwarmen op 175 °C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

margjef avatar
margjef 25-03-2010

Afgelopen zondag deze gratin gemaakt, hij was heerlijk! Groet, MargjeF

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten