Romertopf zuurkool met kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Romertopf zuurkool met kip

    Romertopf zuurkool met kip

    Romertopf zuurkool met kip

Een heerlijk Romertopf recept waarbij de paprika goed tot zijn recht komt.
Geinspireerd op een recept van Kramer 1274

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 486,38 kcal
Koolhydraten 7,19 g
Eiwitten 38,36 g
Vetten 32,78 g
Benodigdheden
Romertopf

Voorbereiding

Week de Romertopf minimaal een kwartier in koud water.
Laat de zuurkool uitlekken en snijd deze klein. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de zuurkool, paprika, curry en creme fraiche door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de Romertopf.
Bestrooi de kip met kruiden naar wens en leg ze boven op het zuurkoolmengsel.
Strooi de spekblokjes er tot slot overheen en sluit de Romertopf.

Bereidingswijze

Zet de Romertopf in een koude oven.
Laat het geheel een uur garen.
Heteluchtoven 200 graden ( gewone oven iets hoger)
Haal na een uur de deksel eraf en laat je kip nog even 5 of 10 minuten kleuren.
Strooi dan de peterselie erover.

Serveertip

Serveer met eigengemaakte luchtige aardappelpuree en een koud glas witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Doorsturen

Home Recepten