
Romertopf
Een heerlijk Romertopf recept waarbij de paprika goed tot zijn recht komt.
Geinspireerd op een recept van Kramer 1274
Week de Romertopf minimaal een kwartier in koud water.
Laat de zuurkool uitlekken en snijd deze klein. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de zuurkool, paprika, curry en creme fraiche door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de Romertopf.
Bestrooi de kip met kruiden naar wens en leg ze boven op het zuurkoolmengsel.
Strooi de spekblokjes er tot slot overheen en sluit de Romertopf.
Zet de Romertopf in een koude oven.
Laat het geheel een uur garen.
Heteluchtoven 200 graden ( gewone oven iets hoger)
Haal na een uur de deksel eraf en laat je kip nog even 5 of 10 minuten kleuren.
Strooi dan de peterselie erover.
Serveer met eigengemaakte luchtige aardappelpuree en een koud glas witte wijn.
theod12 02-12-2013
Heerlijk recept, bij ons een succes op tafel, bedankt.
tienekeh7 10-12-2009
Mmmm, lijkt me heerlijk! Ik neem je recept mee en ga het binnenkort maken. Bedankt!
vitaminerik 10-12-2009
Het ziet er erg lekker uit! Ik vraag me alleen 2 dingen af. Wat voor een soort currysaus gebruik je, en waar haal je die?
En die spekblokjes.. bakje die van te voren of gaan die gewoon zo de römertopf in ?
antpe 10-12-2009
Ziet er heerlijk uit. Ga het zeker een keer maken.
bedankt.
groetjes antpe
stiny26 10-12-2009
Lijkt me lekker. Neem het mee, bedankt. Groetjes Micky