1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Romertopf zuurkool met kip

Romertopf zuurkool met kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2009

Ingrediënten 2 personen


  • 250 gram zuurkool
  • halve rode paprika
  • 2,5 lepel creme fraiche
  • 2 el currysaus
  • cajun of kipkruiden
  • 4 kippendijen met of zonder bot, zonder vel
  • 2 el ontbijtspek blokjes
  • fijngehakte peterselie
  • peper uit de molen


Verder heb je nodig


Romertopf


Romertopf zuurkool met kip
Romertopf zuurkool met kip

Een heerlijk Romertopf recept waarbij de paprika goed tot zijn recht komt.
Geinspireerd op een recept van Kramer 1274

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de Romertopf minimaal een kwartier in koud water.
Laat de zuurkool uitlekken en snijd deze klein. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de zuurkool, paprika, curry en creme fraiche door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de Romertopf.
Bestrooi de kip met kruiden naar wens en leg ze boven op het zuurkoolmengsel.
Strooi de spekblokjes er tot slot overheen en sluit de Romertopf.

Bereidingswijze

Zet de Romertopf in een koude oven.
Laat het geheel een uur garen.
Heteluchtoven 200 graden ( gewone oven iets hoger)
Haal na een uur de deksel eraf en laat je kip nog even 5 of 10 minuten kleuren.
Strooi dan de peterselie erover.

Serveertip

Serveer met eigengemaakte luchtige aardappelpuree en een koud glas witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top