Gebakken aardappelen met laurier en mascarpone

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2009
  • Gebakken aardappelen met laurier en  mascarpone

    Gebakken aardappelen met laurier en mascarpone

    Gebakken aardappelen met laurier en mascarpone

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 verse laurierbaadjes of meer naar smaak
400 gr. glazige aardappelen met geel vruchtvlees (Nicola ofzo) geschild en in dunne plakjes gesneden
150 gr. mascarpone
200 ml melk
zeezout en zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vuurvaste schaal, ingevet.

Voorbereiding

Doe 2 laurierblaadjes in de ingevette ovenschaal.
Rangschik de aardappelen in lagen in de schaal.
Doe de mascarpone met de mellk in een steelpanen breng goed op smaak met zout en peper.
Voeg de rest van de laurierbladeren toe en breng langzaam aan de kook.
Roer goed om de klontjes mascarpone op te lossen

Bereidingswijze

Schenk het hete mengsel oer de aardappelen en stop de laurierbladeren in.
Steek voor een sterke smaak laurierblaadjes langs de rand van de schaal.

Bak in een voorverwarmde oven op 180c gedurende 1 uur of tot de aardappelen zich met een mes makkelijk latten doorprikken.
De aardappelen zullen niet al het vocht opnemen.

Bron

Maxine Clark

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten