Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)
- Chinees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur
Ingrediënten 4 personen
6 eieren1/2 ui
1 teentje knoflook
50 gram champignons
50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit)
50 gram wortelen
1 paprika
1 eetl. selderij
1/2 prei
1 theel. zout
2 theel. suiker
100 gram kip
peper
500 ml. foe yong hai saus
RECEPT: SAUS (voor 500 ml.)
200 ml. tomaten ketchup
200 ml. water
3 gepelde tomaten uit blik
1/2 ui
1 teentje knoflook
50 ml. azijn
wat maizena
peper, zout
5 eetl. suiker
sesam olie, ong. 6 druppels
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 434,65 kcal |
Koolhydraten | 55,58 g |
Eiwitten | 23,20 g |
Vetten | 12,21 g |
Benodigdheden
Grote koekenpan; snijplank en mes, kommetje en garde; fijne zeef
Bereidingswijze
BEREIDING VAN DE SAUS
Bak het fijngehakte mengsel een paar minuten
Pureer ondertussen de gepelde tomaten en voeg ze bij het ui knoflook mengsel.
Voeg na 1 minuut, azijn, tomatenketchup en water toe.
Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt.
Verwarm de gezeefde saus en voeg de suiker toe.
Voeg tenslotte de sesamolie toe en wat maizena om de saus te binden
BEREIDING FOE YONG HAI
Snij wortel, selderij, prei en paprika fijn, snij de champignons in plakjes en pers het teentje knoflook
Snij de kipfilet in dunne plakjes. Dit gaat het best als de kip even is opgestijfd in de diepvries
Klop de eieren los en meng met zout, suiker en peper
Voeg alle groenten(evt. ook de bamboe spruiten) en kip toe en vermeng dit.
Verhit olie in een brede koekenpan en voeg het ei/groentemengsel toe
Als de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draai je hem om. b.v. door hem in een andere pan om te kiepen.
Bak tot ook deze kant goudbruin is.
Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai
Bron
Van een chinees restaurant