Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2009
  • Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

    Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

    Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

  • Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

    Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

    Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eieren
1/2 ui
1 teentje knoflook
50 gram champignons
50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit)
50 gram wortelen
1 paprika
1 eetl. selderij
1/2 prei
1 theel. zout
2 theel. suiker
100 gram kip
peper
500 ml. foe yong hai saus

RECEPT: SAUS (voor 500 ml.)
200 ml. tomaten ketchup
200 ml. water
3 gepelde tomaten uit blik
1/2 ui
1 teentje knoflook
50 ml. azijn
wat maizena
peper, zout
5 eetl. suiker
sesam olie, ong. 6 druppels

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan; snijplank en mes, kommetje en garde; fijne zeef

Bereidingswijze

BEREIDING VAN DE SAUS
Bak het fijngehakte mengsel een paar minuten
Pureer ondertussen de gepelde tomaten en voeg ze bij het ui knoflook mengsel.
Voeg na 1 minuut, azijn, tomatenketchup en water toe.
Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt.
Verwarm de gezeefde saus en voeg de suiker toe.
Voeg tenslotte de sesamolie toe en wat maizena om de saus te binden



BEREIDING FOE YONG HAI
Snij wortel, selderij, prei en paprika fijn, snij de champignons in plakjes en pers het teentje knoflook
Snij de kipfilet in dunne plakjes. Dit gaat het best als de kip even is opgestijfd in de diepvries
Klop de eieren los en meng met zout, suiker en peper
Voeg alle groenten(evt. ook de bamboe spruiten) en kip toe en vermeng dit.
Verhit olie in een brede koekenpan en voeg het ei/groentemengsel toe
Als de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draai je hem om. b.v. door hem in een andere pan om te kiepen.
Bak tot ook deze kant goudbruin is.
Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai

Bron

Van een chinees restaurant

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-02-2020

nheerkens. Geen enkel bezwaar hoor. Dat is het leuke aan recepten. Je kunt ze een andere wending geven naar eigen smaak en een deel van het origineel b.v. gebruiken enz. Veel succes met je recept. En dank je wel voor je berichtje

nheerkens avatar
nheerkens 02-02-2020

Hoi Ruth, wij hebben al vaak gesmuld van dit recept. Ik heb er een paar kleine wijzigingen in aangebracht, die ik steeds moet uitleggen aan mijn man, die vaak en lekker kookt wat ik heb uitgezocht. Hoop dat je het niet erg vind dat ik nu de gewijzigde versie op mijn smulweb-account heb geplaatst. Nogmaals dank voor de originele versie.

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-11-2019

SupremacyNL dank je wel dat je het even liet weten. Fijn dat het recept weer goed gesmaakt heeft. Prettige zondag

SupremacyNL avatar
SupremacyNL 23-11-2019

Vandaag (wederom) gemaakt. Erg lekker!

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-08-2019

Sorry... Dido

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-08-2019

Dank je wel Dodo, en een fijn weekend

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 09-08-2019

Al vaak gemaakt maar nog niet in een koopboek geplaatst. Nu dus wel, groetjes, Dido

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-11-2017

didoroelofsen867, dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept en voor de leuke tip, i.p.v. kip, rauwe garnalen gebruiken. goed idee. Fijne zondag

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 12-11-2017

Dit hebben wij vrijdag gegeten. Ipv kip heb ik 2 ons grote, rauwe garnalen gebruikt. Rustig aan bakken. De saus maakt het af, heerlijk! Nooit meer afhalen!

pieter1964 avatar
pieter1964 11-02-2017

vraag me alleen af waar de champignons gebleven zijn bij de bereiding.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten