Jambalaya

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2009
  • Jambalaya

    Jambalaya

    Jambalaya

Soulfood uit het Caribisch gebied; een goede keuze als je veel gasten hebt; serveer er een grote schaal gemengde salade bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Soulfood voor 6 tot 8 personen

2 el olijfolie
4 enkele kipfilets elk in 3 stukken
350 gr. varkensvlees, schouder of lendestuk in blokjes
2 uien grof gesneden
3 groene paprikas in reepjes
2 tenen knoflook fijn gesneden
1 el. tomatenpuree
6 tomaten ontveld en grof gesneden, of een blik van 400 gr.
100 gr. stukje chorizo, in dikke plakjes
1/2 tl. cayennepeper
1/2 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl. gemalen folie
1-2 rode spaanse pepers fijngesneden
4 laurierblaadjes
zout en zwarte peper
200 gr. langkorrelige rijst, gewassen
330 ml. groente of kippenbouillon
1 groot glas witte wijn
1 flinke handvol gesneden bladpeterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180c

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en braad de kip en het varkensvlees.
Breng het vlees over in een grote vuurvaste ovenschaal.
Bak de uien en paprikas tot de uien glazig beginnen te worden.
Voeg de knoflook, tomatenpuree, tomaten. chorizo, kruiden, spaanse pepers, laurierblaadjes peper en zout toe.
Meng na een paar minuten de ongekookte rijst erdoor.
Roer de rijst goed om zodat alle korrels met de olie zijn bedekt.
Voeg het rijstmengsel bij het vlees in de ovenschaal.
Schenk de bouillon en wijn erbij en dek de schaal af.
Bak de Jambalaya 1 uur in de voorverwarmde oven en roer het tussentijds 2 of 3 keer om.
Haal de Jambalaya uit de oven en strooi er veel peterselie over.

Bron

Sarah Raven Vers uit de tuin

Serveertip

Wanneer je ervan houdt kun je op het laatst ook nog wat garnalen toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ireen-kitchenqueen avatar
ireen-kitchenqueen 03-12-2009

Als er een ding is wat ik haat, is het wel wanneer je een recept wilt maken, je je vertrouwde recept niet voorhanden is, en alle andere recepten nét anders zijn dan alle anderen! Maar deze is helemaal goed!! :D dank dank, voortaan ook een virtuele toevlucht!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten