35 Oliebollen met appel en kaneel

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2009
  • 35 Oliebollen met appel en kaneel

    35 Oliebollen met appel en kaneel

    35 Oliebollen met appel en kaneel

Wanneer ik deze oliebollen maak krijg ik veel positieve reacties. Jaarwisseling 2012/2013 kreeg ik zelfs te horen van iemand dat ze nooit oliebollen eet omdat ze niet van oliebollen houdt maar dat ze die van mij alle 4 in een keer opgegeten had. Aanrader dus!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo tarwebloem
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram gist
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.

Bron

www.kookjij.nl

Serveertip

Bestrooi met poedersuiker en smullen maar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten