De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2009
  • De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

    De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

    De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

  • De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

    De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

    De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

De lekkerste en gemakkelijkste franse moelleux au chocolat die men ooit kan eten. De binnenkant van de taart is nog smeltend en dus zoals je het normaal gesproken in een frans restaurant geserveerd krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr chocolade, 175 gr boter, 125 gr suiker, 75 gr bloem en 5 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan of magnetron, mengkom, garde, ramequins of taartvorm, oven

Voorbereiding

In een pan, au bain marie (een klein pannetje in een grotere pan met kokkend water) de chocolade (in stukjes) smelten met de boter. Dit kan ook in de magnetron gedaan worden.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Bereidingswijze

Meng de bloem en suiker in de mengkom. Voeg de 5 eieren toe en meng het met de garde totdat er een homogeen mengsel ontstaat. Voeg hierna het chocolade mengsel toe en goed blijven roeren.
Neem de ramequins of de taartvorm (het ligt eraan of u meerdere taartjes wilt of 1 grote taart) en smeer deze met boter in en bestrooi met bloem.
Schenk het mengsel in de vorm tot ongeveer 3/4 van de kleine ramequins en 4/5 van de grote taartvorm.
Voor de kleine ramequins moet het 7 minuten precies in de oven. Voor de wat grotere taartvorm 10 minuten.

Bron

Van men franse oma

Serveertip

De taart even (lees 2 minuten, niet meer) laten afkoelen en dan meteen aansnijden, want dan is de chocolade aan de binnenkant nog heerlijk liquide.
Ook lekker met een bolletje vanilleijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten