Key lime pie/ limoentaart

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2009
  • Key lime pie/ limoentaart

    Key lime pie/ limoentaart

    Key lime pie/ limoentaart

  • Key lime pie/ limoentaart

    Key lime pie/ limoentaart

    Key lime pie/ limoentaart

  • Key lime pie/ limoentaart

    Key lime pie/ limoentaart

    Key lime pie/ limoentaart

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
8 eidooiers
2 blikjes gecondenseerde melk van 397 gr. per stuk
5 limoenen, schil geraspt(beetje apart houden voor decoratie) en uitgeperst
500 ml. slagroom

Bodem;

500 gr. digestive biscuits
200 gr. boter, gesmolten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
23 cm. diameter taartvorm, ingevet.

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 170c/gas3

Voor de bodem,

breek de biscuits en doe ze in een foodprocessor. Maal tot fijne kruimels.
Voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl de motor draait.

Doe dit mengsel in de taartvorm en druk het netjes op de bodem en tegen de randen.
Bak dit in de oven ca. 20 minuten tot diep goudbruin en stevig.
Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Draai de oven terug naar 150c/gas2

Doe de eidooiers, gecondenseerde melk, limoensap en rasp in een glazen kom en mix tot alles goed gemengd is.
Het mengsel zal vanzelf dikker worden.

Schenk dit in de koude taartvorm en bak in een voorverwarmde oven va. 20-30 minuten.
De vulling moet stevig aanvoelen maar toch nog een beetje zacht in het midden; niet wiebelig.
Laat dit volledig afkoelen.
Dek af en laat het voor tenminste 1 uur in de koelkast; beter is een hele nacht.

Bron

The Hummingbird bakery cookbook

Serveertip

Wanneer je de taart wilt serveren sla je de room stijf, verdeel dit over de taart en garneer met de achtergehouden limoen rasp.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten