Lamsvlees gevuld met cannellini bonen en hazelnoten.

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2009
  • Lamsvlees gevuld met cannellini bonen en hazelnoten.

    Lamsvlees gevuld met cannellini bonen en hazelnoten.

    Lamsvlees gevuld met cannellini bonen en hazelnoten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 teentjes knoflook, gehakt
2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, gehakt.
800 gr, cannellini bonen uit blik gespoeld en uitgelekt.
50 gr. hazelnoten zonder velletje geroosterd
zout en zwarte peper
250-300 gr. cavolo nero, stelen verwijderd
2 x 550 gr. lamsnek filets elk horizontaal bijna helemaal doorgesneden; open gevouwen en uitgeklopt met een vleeshamer
tot een rechthoek van ca. 15x30x2 cm.
4 el. ev olijfolie+ extra voor invetten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 220c/gas 7
Verwarm de olie in een braadpan op middelmatige hitte en bak de rozemarijn en de knoflook tot de knoflook goudbruin is.
Voeg dan de bonen toe.
Blijf verwarmen, regelmatig roeren ca. 10-12 minuten, tot de bonen stuk beginnen te gaan.
Roer de hazelnoten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Pureer deze massa licht met een vork. Doe op een bord en laat afkoelen.
Blancheer de cavolo nero 4 minuten , laat uitlekken en knijp wanneer voldoende afgekoeld voorzichtig het water eruit.

Bereidingswijze

Leg iedere lamsfilet op een groot stuk huishoudfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Leg op iedere filet een laag cavolo nero en verdeel het bonenmengsel erover. Maak je handen nat en druk alles aan om een compacte gelijkmatige laag te verkrijgen.
Begin met de korte kant van de rechthoek stevig op te rollen, gebruik de huishoudfolie om de vorm netjes en gelijkmatig te houden.
Verwijder de folie en knoop 3 stukjes touw om elke filet om alles op zijn plaats te houden.
(wanneer je dit van te voren maakt doe dan de folie er weer strak om en laat een nacht in de koelkast liggen; haal het vlees ca. 3 uur voordat je het gaat bereiden uit de koeling)
Plaats de gevulde lamsfilets op een ingevette bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
Plaats de bakplaat boven het midden en bak ca. 25 minuten (voor medium) of meer of minder naar smaak.
Haal uit de oven wanneer het klaar is en laat het vlees tenminste 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Verwarm intussen de borden.

Bron

Allegra McEvedy

Serveertip

Snij de opgerolde filets in plakken en verdeel deze over de 6 borden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten