Heerlijke gevulde speculaas

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

  • Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

    Heerlijke gevulde speculaas

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald. 

Deel dit recept

Ingrediënten 16 recipe.people
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken)
150 boter in kleine stukjes gesneden.
2 eetlepels melk
2 eieren.
300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt)
1 theelepel geraspte citroenschil.
Snufje zout.
Bloem om het deeg op uit te rollen.
Zakje garneeramandelen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1247,75 kcal
Koolhydraten 28,74 g
Eiwitten 6,50 g
Vetten 122,67 g
Benodigdheden
Oven, bakpapier, vorm van ongeveer 20 X 20
Je kunt hem ook op een bakplaat bakken, dan moet je het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer 15x30 cm.
Plasticfolie. (of plastic zakje)
Uit de vorm van 20 x 20 krijg je 16 stukjes.
Oven voorverwarmen op 170°C (conventionele oven- hete lucht 150°)
Oventemperaturen kunnen verschillen natuurlijk.

Bereidingswijze

Voorbereiding
Zet alle ingrediënten van tevoren klaar.
Snijd het blok amandelspijs in stukjes en dek af met folie.
Zeef het bakmeel, basterdsuiker, zout en de koekkruiden boven een kom.
Leg de boter erbij.
Voeg melk toe en kneed de massa met een koele hand tot een soepel deeg.
Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Smeer je bakblik of bakplaat in met boter en knip het bakpapier op maat.

Bereidingswijze
Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.
Klop de eieren los, meng iets meer dan de helft met de citroenrasp door de amandelspijs.
Verdeel het deeg in 2 gelijke porties.
Rol de eerste lap op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die in je vorm past.
Druk het in je vorm.
Verdeel met de bolle kant van een natte lepel de amandelspijs over het deeg en laat de deegranden vrij.
Rol nu de andere deeglap uit. en druk de randen stevig dicht.
Versier met amandelen en bestrijk met ei.
Schuif de vorm (of bakplaat) net iets onder het midden van de oven.
Bak hem in 35-40 minuten gaar (ik heb het op 40 minuten gehouden).
Laat het in de vorm of bakplaat buiten de oven afkoelen.

Bron

Blaadje van supermarkt

Serveertip

Heerlijk bij een kopje thee of koffie in welk jaargetijde ook.
En natuurlijk in de decembermaand (Sinterklaasdag)

Link naar zelfgemaakte amandelspijs.
Amandelspijs-om-zelf-te-maken]Amandelspijs-om-zelf-te-maken

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar

Doorsturen

Home Recepten