Yochurtbavarois met bosvruchtensaus

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Yochurtbavarois met bosvruchtensaus

    Yochurtbavarois met bosvruchtensaus

    Yochurtbavarois met bosvruchtensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 bak bosvruchten (diepvries, 300 g)
3 blaadjes witte gelatine
4 eetlepels volle melk
250 ml ijskoude volle yoghurt
125 ml slagroom
125 g fijne kristalsuiker
2 eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine
fijne zeef

Bereidingswijze

Bosvruchten in verpakking in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen. Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen. In andere kom slagroom met 75 g suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen. Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven. Merendeel van bosvruchten met 50 g suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer. Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bron

Internet

Serveertip

Ook lekker met aardbeien of frambozen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lucretiab avatar

Doorsturen

Home Recepten