Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mosselkroketjes met kerrie

Mosselkroketjes met kerrie

Door: susan56

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-11-2009

Ingrediënten


1 kg mosselen
1 dl. witte wijn
75 gr. boter
1 fijngehakte sjalot
1 theel. kerriepoeder
75 gr. bloem,
50 gr. oude kaas geraspt
1 eetl. gehakte peterselie
peper en zout

voor het paneren
100 gr. bloem
100gr. eiwit
100 paneermeel



Lekker als amuse, dit is voor 20 personen maar je kan ze heel goed invriezen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de witte wijn met de mosselen in een pan en bestrooi met peper
Kook de mosselen, giet ze af en bewaar het kookvocht
Smelt boter in een pan voeg de sjalot en de kerriepoeder toe en laat even zachtjes smoren, voeg de bloem toe en roer door elkaar en laat 2 min. zachtjes koken.
Klop nu met een garde het mosselvocht erdoor
verwarm dit en laat 20 min. zachtjes pruttelen wel steeds even roeren,zodat de ragout compacter wordt.
Neem de pan van het vuur, roer er de kaas en peterselie door en laat iets afkoelen.
Snijd de mosselen in stukjes en roer door de ragout, maak op smaak met peper en zout.
Doe de ragout in een spuitzak met een opening van ca 1 cm.
Spuit er op een langwerpig bord lange banen van en laat 60 min. opstijven in de koelkast
Snijd de repen in stukjes van ongeveer 5 cm , haal door de bloem, het eiwit en het paneermeel en bak in de frituur 21/2 min op 175 graden.

Serveertip

Serveer als amuse, besprenkel met wat citroensap naar smaak en strooi er iets peterselie over.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top