Gegratineerde bloemkool, fase 1

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2009
  • Gegratineerde bloemkool, fase 1

    Gegratineerde bloemkool, fase 1

    Gegratineerde bloemkool, fase 1

Heerlijk zacht bloemkoolgerecht. 6 KH per persoon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
teentje knoflook
3 dl slagroom
zout, zwarte peper, tijm
60 g parmezaanse kaas
175 gram geraspte kaas (ik had emmenthaler, maar kan ook prima met een andere soort)
25 gram roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, ovenschaal

Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water net gaar en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter, pers de knoflook erboven; slagroom en parmezaanse kaas erbij en dan met zout, peper en tijm naar smaak kruiden. Beetje laten indikken.

Doe de uitgelekte bloemkool door de saus en schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas hierover, dan een kwartiertje in de oven.

Serveertip

Lekker met rundvlees, worst of gehakt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-07-2021

Heerlijke bloemkool. Ga ik zeker vaker maken. In plaats van slagroom crème fraîche gebruikt die op moest. Een aanrader.

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 03-07-2021

Het was een groot succes! Dankjewel voor het recept.

gipskruid avatar
gipskruid 02-11-2012

Gisteravond gemaakt maar vond er niet veel aan. Ga t dan ook niet meer maken. Slagroom dikte niet in waardoor t op een soep leek. Jammer maar helaas.

krissie3 avatar
krissie3 30-10-2012

ik heb het vanavond gemaakt had geen zout in het water gedaan 2 dl slagroom en vijf minuten langer in de oven. Het is een heerlijk recept de schaal was schoon leeg

wil1231 avatar
wil1231 29-10-2012

ziet er heel goed uit, ik ga het maken. Thnkx.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten