Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gegratineerde bloemkool, fase 1

Gegratineerde bloemkool, fase 1

Door: atkins1

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2009

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
teentje knoflook
3 dl slagroom
zout, zwarte peper, tijm
60 g parmezaanse kaas
175 gram geraspte kaas (ik had emmenthaler, maar kan ook prima met een andere soort)
25 gram roomboter


Verder heb je nodig


Kookpan, ovenschaal


Heerlijk zacht bloemkoolgerecht. 6 KH per persoon

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water net gaar en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter, pers de knoflook erboven; slagroom en parmezaanse kaas erbij en dan met zout, peper en tijm naar smaak kruiden. Beetje laten indikken.

Doe de uitgelekte bloemkool door de saus en schep het geheel in een Ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas hierover, dan een kwartiertje in de oven.

Serveertip

Lekker met rundvlees, worst of gehakt.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van atkins1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top