Pompoentaart
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 personen
voor de taartbodem:150 gr. koude boter
280 gr. bloem
1 ei
ijswater om te binden.
Vulling:
500 gr. pompoen in stukken
15 verse salieblaadjes
3 el olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
100 gr. oude boerenkaas, geraspt
3 eieren
200 ml slagroom
rucola
balsamicoazijn
Benodigdheden
taartvorm van 23 cm doorsnede
Voorbereiding
Taartbodem:
doe de boter en de bloem in een keukenmachine en meng tot de massa kruimelig wordt.
Klop het ei een beetje los en voeg dit toe terwijl de keukenmachine draait,
Voeg een beetje koud water toe als het mengsel te droog lijkt.
Meng tot je een bal krijgt.
Wikkel deze in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
Bekleed de taartvorm met het deeg prik er met een vork enkele gaatjes in , leg er bakpapier op en vul de vorm met droge bonen.
Bak het deeg 15-20 min. blind op 200c.
Verwijder de bonen en bak het deeg nog 5 minuten, zodat de bodem echt goed gaar wordt
Maak de vulling;
verhoog de temperatuur van de oven naar 230c.
leg de stukken pompoen met de 10 salieblaadjes in een braadslee.
Besprenkel het geheel met olijfolie en peper en zout. Zet de braadslee 30-40 min. in de oven tot de pompoen gaar en goudbruin is.
Zet dan de oven terug naar 180c
Bereidingswijze
strooi de geraspte kaas over de bodem van het taartdeeg en leg de stukken geroosterde pompoen erop.
Leg de resterende salieblaadjes op de pompoen.
Kluts de eieren samen met de room en voeg peper en zout toe.
Schenk dit mengsel over de taartvulling en bak de taart 30 min. op 180c, tot de vulling stevig aanvoelt.
Serveer met rucola die je besprenkelt met balsamicoazijn.
Bron
Boer en kok