Peer & veenbessen pie

  • Canadees, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2009
  • Peer & veenbessen pie

    Peer & veenbessen pie

    Peer & veenbessen pie

  • Peer & veenbessen pie

    Peer & veenbessen pie

    Peer & veenbessen pie

Fantastische smaak combinatie maakt deze pie een echte winnaar!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

  • Deeg voor 27 cm (9") pie

  • 2 El. Bloem
  • 125 Ml. (Maple) siroop
  • 2 El. Boter, gesmolten
  • 1250 ml. (5 cups) Peren
  • 250 ml. Veenbessen (Cranberries)
  • 1/4 Tl. Kaneel poeder
  • 1 Tl. Citroen sap

    Voor op Top:
  • 125 Ml. Bloem (1/2 cup)
  • 65 Ml. Bruine B. suiker
  • 1 Tl. Kaneel poeder
  • 70 ml. Boter stukjes (koud)
  • 60 Ml. Gehakte Walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pie bak schotel, grote kom

Voorbereiding

Berijd deeg voor pie.
Schil en snij peren (vers, geen blik!)
Gedroogde veenbessen verzachten in wat water.
Oven 200 gr. later 180 gr.

Bereidingswijze

Deeg in de bakschotel leggen.
In een kom meng de eerste 3 ingredienten tot het smeuig is.
Voeg de rest er aan toe en roer door elkaar en schep over de deeg.
In een andere kom, mix de eerste 4 "top" ingredienten zamen totdat het kruimelig is en voeg de walnoten erbij.
Strooi de "top" over het fruit en bedek met aluminium folie, plaats in voorverwarmde oven (200 gr.) voor 15 minuten.
Verlaag temperatuur tot 180 gr. en verwijder folie.
Bak verder voor 35-40 minuten tot het goudbruin is.
Op een draadrak afkoelen.

Bron

Country Women + aangepast

Serveertip

Serveer met een schep of vanila ijs of slagroom.

Laatste reacties

hennyma avatar
hennyma 02-12-2009

dit lijkt mij een heerlijk recept, voor de Kerst kook ik dit jaar voor 18 personen en dit past er geweldig bij. Mijn vraag is nu, hoe maak ik het piedeeg???

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2009

Hoi Dirk, Wat een lekker recept! Heerlijk voor deze periode. Ik neem het recept graag van je mee en ga dit zeker snel maken. Je hoort wat ik er van vond. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten