Peer & veenbessen pie
- Canadees, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-11-2009
Fantastische smaak combinatie maakt deze pie een echte winnaar!!
Ingrediënten 8 personen
- Deeg voor 27 cm (9") pie
- 2 El. Bloem
- 125 Ml. (Maple) siroop
- 2 El. Boter, gesmolten
- 1250 ml. (5 cups) Peren
- 250 ml. Veenbessen (Cranberries)
- 1/4 Tl. Kaneel poeder
- 1 Tl. Citroen sap
Voor op Top:
- 125 Ml. Bloem (1/2 cup)
- 65 Ml. Bruine B. suiker
- 1 Tl. Kaneel poeder
- 70 ml. Boter stukjes (koud)
- 60 Ml. Gehakte Walnoten
Benodigdheden
Pie bak schotel, grote komVoorbereiding
Berijd deeg voor pie.
Schil en snij peren (vers, geen blik!)
Gedroogde veenbessen verzachten in wat water.
Oven 200 gr. later 180 gr.
Bereidingswijze
Deeg in de bakschotel leggen.
In een kom meng de eerste 3 ingredienten tot het smeuig is.
Voeg de rest er aan toe en roer door elkaar en schep over de deeg.
In een andere kom, mix de eerste 4 "top" ingredienten zamen totdat het kruimelig is en voeg de walnoten erbij.
Strooi de "top" over het fruit en bedek met aluminium folie, plaats in voorverwarmde oven (200 gr.) voor 15 minuten.
Verlaag temperatuur tot 180 gr. en verwijder folie.
Bak verder voor 35-40 minuten tot het goudbruin is.
Op een draadrak afkoelen.
Bron
Country Women + aangepast
Serveertip
Serveer met een schep of vanila ijs of slagroom.
Laatste reacties
dit lijkt mij een heerlijk recept, voor de Kerst kook ik dit jaar voor 18 personen en dit past er geweldig bij. Mijn vraag is nu, hoe maak ik het piedeeg???
Hoi Dirk, Wat een lekker recept! Heerlijk voor deze periode. Ik neem het recept graag van je mee en ga dit zeker snel maken. Je hoort wat ik er van vond. Bedankt, Petra