Portugese aardappelbroodjes

  • Portugees, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2009
  • Portugese aardappelbroodjes

    Portugese aardappelbroodjes

    Portugese aardappelbroodjes

Voor 4 grote of 24 kleine broodjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr.zoete aardappelpuree (gekookt gewicht); mag eventueel ook van gewone aardappelen.
900 ml lauwwarm water
1,5 kg bloem
4 tl. zout
14 gr. gedroogde gist.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220c/gas7 en vet twee bakplaten in.

Bereidingswijze

Meng de aardappelpuree en het water tot een zachte pap.
Doe alle andere ingredienten in en andere kom en maak een kuiltje in het midden.
Schenk hierin het aardappelmengsel en kneed het door de droge ingredienten.
Kneed het deeg op een royaal met bloem bestoven werkblad tot het zacht en elastisch is. Laat het op een warme plek afgedekt met plasticfolie rijzen tot het in volume is verdubbeld. Kneed het deeg dan nogmaals, sla de lucht eruit en verdeel het in 4 gelijke porties.
Leg op iedere bakplaat 2 broden.
Je kunt ook kleine broodjes maken door stukjes van gelijke grootte tot een soort dikke worsten te rollen.
Laat genoeg ruimte tussen de broodjes over, want ze rijzen tijdens het bakken.
Laat ze eerst nogmaals rijzen ca. 30 min. onder een theedoek en bestuif ze met bloem.
Bak ze 15 minuten, zet de oven dan terug op 180c en bak de broden nog 30-40 min. (de kleine broodjes 10 tot 15 minuten)

Bron

Boer en kok

Serveertip

Dit is voor 4 grote of 24 kleine broodjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten