Panna Cotta met port en vijgen

  • Nagerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr Room
150 gr Suiker
2 bl Gelatine
2 st Eidooier
8 st Vijgen
1 st Vanillestokje
Poedersuiker en munt
Krokant koekje, chocolade
Port, specerijen (kaneel, laurier, kardemon, steranijs)
Aardappelzetmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Vormpjes
Kookpan
Gard
Dunschiller
Weegschaal

Bereidingswijze

Room opkoken met suiker, schil van sinaasappel, citroen en vanille. Gelatine weken. Gelatine uitknijpen en oplossen in de hete room. Voorzichtig de eidooiers door de room kloppen. Af laten koelen en schenken in vormpjes/glaasjes. Borden versieren. Port koken met de specerijen, afbinden met aardappelzetmeel. Vijgen schillen, halveren en overgieten met de warme port. Met een lekker glaasje dessertwijn maak je het nagerecht af!

Bron

Wie is de chef!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

m_e_weber avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten