Panna Cotta met port en vijgen
- Nagerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
500 gr Room150 gr Suiker
2 bl Gelatine
2 st Eidooier
8 st Vijgen
1 st Vanillestokje
Poedersuiker en munt
Krokant koekje, chocolade
Port, specerijen (kaneel, laurier, kardemon, steranijs)
Aardappelzetmeel
Benodigdheden
Vormpjes
Kookpan
Gard
Dunschiller
Weegschaal
Bereidingswijze
Room opkoken met suiker, schil van sinaasappel, citroen en vanille. Gelatine weken. Gelatine uitknijpen en oplossen in de hete room. Voorzichtig de eidooiers door de room kloppen. Af laten koelen en schenken in vormpjes/glaasjes. Borden versieren. Port koken met de specerijen, afbinden met aardappelzetmeel. Vijgen schillen, halveren en overgieten met de warme port. Met een lekker glaasje dessertwijn maak je het nagerecht af!
Bron
Wie is de chef!