Panna Cotta met port en vijgen

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr Room
150 gr Suiker
2 bl Gelatine
2 st Eidooier
8 st Vijgen
1 st Vanillestokje
Poedersuiker en munt
Krokant koekje, chocolade
Port, specerijen (kaneel, laurier, kardemon, steranijs)
Aardappelzetmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vormpjes
Kookpan
Gard
Dunschiller
Weegschaal

Bereidingswijze

Room opkoken met suiker, schil van sinaasappel, citroen en vanille. Gelatine weken. Gelatine uitknijpen en oplossen in de hete room. Voorzichtig de eidooiers door de room kloppen. Af laten koelen en schenken in vormpjes/glaasjes. Borden versieren. Port koken met de specerijen, afbinden met aardappelzetmeel. Vijgen schillen, halveren en overgieten met de warme port. Met een lekker glaasje dessertwijn maak je het nagerecht af!

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 04-04-2017

Mmmm lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten