Kalfsoester met grove stampot van peulvruchten en kerrie, me

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stuks Kalfsoesters
300 gram aardappels vast kokend
200 gram Bloemkool
100 gram Doperwten
100 gram Dubbel gedopte Tuinbonen
snufje Kerrie
20 cl Melk
150 gram Parmazaanse kaas
1.5 glas Rode wijn
50 gram Room Boter
scheutje Soja saus
Peper/Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Koekenpan
Kookpan
Aardappel stamper
Oven/Grill
Bakpapier
Kaas rasper

Bereidingswijze

Leg op een ovenplaat het bakpapier en rasp 100 gram kaas, zodat het ongeveer een groot bord bedekt. Niet te dik, anders wordt de kaas niet knapperig. Zet de plaat in de oven op 180 graden, totdat deze licht bruin is. Haal daarna uit de oven en leg op keukenpapier om het vet er uit te laten trekken

Kook de aardappel met bloemkool gaar. Kook de doperwten en tuinboon beet gaar en spoel direct af met koud water (Zo houden ze de frisse kleur). Dubbel dop de tuinbonen. Stamp de Aardappel en bloemkoop tot een grove stampot. Voeg melk, boter, kerrie (voorzichtig met de kerrie) peper en zout naar smaak toe. Stamppot moet nog grof en niet té smeuïg zijn. Voeg 50 gram geraspte kaas, doperwten en tuinbonen toe en meng door elkaar. Houd warm.

Peper/zout de kalfsoester en bak deze in boter naar smaak gaar. Haal uit de pan om te rusten. Voeg in de pan de wijn, soja saus, een eetlepel roomboter en peper toe. Laat geheel reduceren totdat je een dikke saus hebt.

Opmaak:
Let op dat de stamppot goed heet is (Anders even in de magnetron). Maak met 2 lepels 3 quenelles per bord, maak daarnaast een spiegel van de saus (ongeveer 2 eetlepels pp) Snij de Kalfsoester in 3 scheve stukken en drapeer op de saus. Breek vervolgens van de kaas uit de oven 2 stukken af en zet deze tussen de quenelles.

Bron

Wie is de chef!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

m_e_weber avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten