Rode kool salade
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
Een frisse, gezonde salade. Lekker bij hachee met puree, of andere stoofpotten.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kleine rode kool, 1 uitje of 3 bosuitjes, 1 zoetzure appel, handvol blanke rozijnen, ca. 5 gedroogde abrikozen, walnoten en dadels, 1 eetl. honing, 125 cl.crème fraîche, 4-5 eetl.witte wijn- of ciderazijn, (Lo-)of zeezout en gemalen zwarte peper. Eventueel een dessertlepel pittige grove mosterd.Benodigdheden
Een goed scherp koksmes, houten snijplank, slacouvert, grote slakomVoorbereiding
Rode kool in vieren snijden en dan heel fijn in de lengterichting. Uitje of bosuitjes (even afgespoeld) fijn snijden. Appel schillen en in dunne plakjes snijden. Rozijnen even weken in heet water en laten uitlekken. Abrikozen in stukjes knippen (of snijden). Walnoten en dadels in stukjes hakken.
Bereidingswijze
De crème fraîche, azijn, honing, zout en peper naar smaak in een grote schaal doen en vermengen tot een gladde saus. Voor liefhebbers: de mosterd erbij doen. Daarna toevoegen: de gesnipperde rode kool, de fijn gesneden appel en ui, de rozijnen, dadels en abrikozen. Alles goed vermengen. Bovenop de gehakte walnoten strooien.
Serveertip
De salade een paar uur koel wegzetten zodat de saus goed kan intrekken. De volgende dag is hij nog lekkerder!