Dolce limone

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Mascarpone
4 Eiwitten
200 gram suiker
3 dl geslagen room
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels citroenjam
1 blad gelatine
20 Kleine ameretties (bitterkoekjes)
2 dl Moscato
2 eidooiers
verse kruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bekken
garde
spatel
pan

Bereidingswijze

Voor de dolce limone:
Sla de eiwit met ongeveer 50 gram suiker stijf. Los de gelatine op in de verwarmde likeur. Roer de mascarpone los en meng deze met de likeur, en daarna met 2 dl room. Spatel er twee eiwitten erdoor en giet in gewenste vorm. Garneer met stukjes ameretties

Voor de parfait van moscato en limoen:
Sla 2 eiwitten met ongeveer 50 gram suiker op. Klop je eidooiers met suiker (licht verwarmen) en meng het met 2 dl geslagen room en de moscato. Spatel het eiwit erdoor en zet in de vriezer.

Voor de zoete kruidensaus:
Zet 50 gram suiker op met 50 gram water. Laat de suiker oplossen en voeg wat kruiden toe. Pureer het tot een gladde saus.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

HansEnDebby avatar
HansEnDebby 03-12-2013

Pas op voor dit recept!! Het is waarschijnlijk door grappemakers gemaakt en raakt kant noch wal. Ingredienten die niet in de beschrijving voorkomen en andersom. De beschrijving is wartaal. Pas op!!!

Lepeltjeck avatar
Lepeltjeck 07-05-2010

hoeveel eiwit gebruik ik voor de dolce limone bij de bereidingswijze? Ik heb 200gram suiker... Ik zie 3 keer 50gr suiker staan. Waar gebruik ik de overige 50gr voor?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten