Tarte Tatin met gesmolten vanille-ijs en Pineau de Charentes
- Nagerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
8 bolletjes vanille-ijs8 appels
200 g roomboter
30 g rietsuiker
4 plakjes bladerdeeg
6 glaasjes Pineau de Charentes
Benodigdheden
4 ovenvaste schaaltjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het ijs uit de vriezer en laat het smelten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Vet de ovenschaaltjes in en verdeel de boter in klontjes over de schaaltjes. Bestrooi met de rietsuiker. Leg hier de plakjes appel dakpansgewijs op. Laat in ca 15 minuten karameliseren in de oven. Pas op voor verbranden. Bedek de schaaltjes met een plakje bladerdeeg en stop de randen een beetje in. Laat in ca 20 minuten in de oven goudbruin worden. Haal uit de oven en stort omgekeerd op de borden. Roer 2 glaasje Pineau de Charentes door het ijs en serveer als saus bij de Tarte Tatin. Bestrooi met een beetje kaneel en serveer met een glaasje Pineau.
Bron
Wie is de chef!