Hollandse hazenpeper met kruidkoek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Hollandse hazenpeper met kruidkoek

    Hollandse hazenpeper met kruidkoek

    Hollandse hazenpeper met kruidkoek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 hazenbouten
* 6 eetlepels patentbloem
* 3 eetlepels olijfolie
* 2 uien, grof gesnipperd
* 2 eetlepels tomatenpuree (blikje)
* 2 laurierblaadjes
* 250 ml rode wijn
* 500 ml bouillon (gevogelte of vlees)
* 150 g Friese kruidkoek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aluminiumfolie

Voorbereiding

Door de kruidkoek wordt de saus gebonden en vol en kruidig van smaak. Gebruik voor deze hazenpeper de beste Friese kruidkoek die je kunt krijgen. Ook gewone ontbijtkoek bindt de saus, maar Friese kruidkoek bevat veel meer specerijen waardoor dit klassiek Nederlandse gerecht karakter krijgt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de hazenbouten met zout en peper en wentel ze lichtjes door de bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en braad de hazenbouten goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en leg de bouten naast elkaar in een ovenschaal.

Maak de pan schoon, verhit de rest van de olie en fruit de ui 5 minuten op een matig vuur. Voeg de tomatenpuree en laurierblaadjes toe en bak alles nog een paar minuten. Schenk de wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Verkruimel de kruidkoek boven de hazenbouten en schenk het wijnmengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de hazenbouten in het midden van de oven in ongeveer 2 uur gaar.

Haal de hazenbouten uit de saus en schenk de saus in een pan. Laat de bouten enigszins afkoelen en pluk het vlees dan van de botjes. Meng het vlees door de saus in de pan.

Kook het vlees met de saus op een laag vuur nog ongeveer 10 minuten tot alles goed warm is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Bron

Yolanda van der Jagt

Serveertip

Serveer de hazenpeper met aardappelpuree, stoofpeertjes of Hollandse spruitjes met spekjes

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saskiamughal avatar
saskiamughal

Doorsturen

Home Recepten