Lauwwarme perenclafoutis met een sabayon van rood fruit

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 handperen
30 g boter
10 salieblaadjes
2 tl kaneel
3 el honing
4 eieren
150 g rietsuiker
120 g bloem
4 el perenlikeur
400 g rood fruit
1 sinaasappel
4 eierdooiers
3 el suiker
200 ml dessertwijn
takje munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
handmixer
ronde taartvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peren en snijd ze in partjes. Bak de partjes in boter en bestrooi met fijngesneden salie en kaneel. Meng er de honing door. Klop de eieren dik en luchtig met de suiker en een snufje zout. Voeg peren, likeur en room toe en meng snel en goed. Doe de peren in een ingevette taartvorm en giet er het beslag over. Zet 40 minuten in de oven. Snijd voor de sabayon met rood fruit het fruit in stukjes. Meng de eierdooiers met de wijn, het sap van de sinaasappel en de suiker. Verwarm al kloppend au bain-marie tot het gebonden is. Haal van het vuur en blijf kloppen tot de sabayon is afgekoeld. Verdeel het fruit over 4 glazen en schenk de sabayon erover. Garneer met munt.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten