Sperziebonensalade met munt, geitenkaas en pijnboompitten

  • Italiaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2009
  • Sperziebonensalade met munt, geitenkaas en pijnboompitten

    Sperziebonensalade met munt, geitenkaas en pijnboompitten

    Sperziebonensalade met munt, geitenkaas en pijnboompitten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. dunne sperzieboontjes, afgehaald.
1 teen knoflook
8 verse muntblaadjes
6 el. ev. olijfolie
2 el. versgeperst citroensap
150 gr. stevige geitenkaas
4 el. pijnboompitten geroosterd
zout en versgemalen zwarte peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de sperziebonen beetgaar in kokend water met zout.
Hak intussen de knoflook en muntblaadjes samen fijn en doe ze in een grote schaal.
Roer de olijfolie en citroensap erdoor tot het een gladde goed vermengde saus is.

Bereidingswijze

Giet de bonen af en doe ze in de schaal met de dressing.
Voeg zout en peper naar smaak toe en schep alles goed om tot de bonen met de dressing zijn bedekt
Schep de salade op een schaal, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi de salade met de pijnboompitten.

Bron

Gino D`Acampo

Serveertip

Geef er een stukje warm knapperig brood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten