1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip met appel en room, uit de römertopf

Kip met appel en room, uit de römertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2009

Ingrediënten 4 personen


1 schaaltje kastanjechampignons (250 g)
1 zure appel (bijv. goudreinet)
1 prei, in ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
8 kipdrumsticks
1 bekertje slagroom (125 ml)
2 eetlepels selderij, fijngesneden


Verder heb je nodig


Römertopf


Kip met appel en room, uit de römertopf
Kip met appel en room, uit de römertopf
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de römertopf in een bak water zodat hij helemaal onder staat en laat hem ca. 30 minuten staan. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd de bruine onderkantjes van de stelen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in plakken. Haal de römertopf uit het water, maar droog hem niet af. Schep de helft van de champignons, de appel, de prei en de knoflook in de römertopf. Leg er de tijm en laurier op. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout en doe ze in de römertopf.

Bereidingswijze

Verdeel de rest van de champignons, de appel, de prei en de knoflook erover. Schenk de slagroom over de kip en de groenten in de römertopf, doe de deksel erop en zet de römertopf in de oven. Zet nu pas de oven aan en verwarm deze tot 180 °C. Laat de römertopf 1 1/2 uur in de oven staan. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met de selderij.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree en een groene salade.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top