Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2009
  • Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

    Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

    Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

  • Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

    Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

    Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -
Saus:
2 blikjes tomatenblokjes
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout
Vulling:
plm. 600 gram mager rundergehakt
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
(1 paprika zie boven gesnipperd)
150 gram geraspte belegen kaas
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote ovenschaal - grote koekenpan of wok

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Saus:
Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal. Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
Was de paprikas Snij 4 paprikas dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel. Zet de halve paprikas op de tomatensaus in de schaal.
Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Vulling:
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak tot ze glazig zien. Voeg de paprika-stukjes toe en bak even mee.
Maak de massa op smaak met peper en zout en eventueel wat oregano.
Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
Vul de paprikas met het gehakt.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprikas.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fransine avatar
fransine 05-02-2017

gisteren gegeten, overheerlijk, echt een blijvertje. bedankt voor het delen!!

erwinherder1 avatar
erwinherder1 08-05-2016

Heerlijk!!

pwiggers avatar
pwiggers 06-04-2016

In mijn meldingen: buddy73 zegt op 5 april 2016 19:33:10 Ik heb het recept afgelopen weekend uitgeprobeerd, en ik kan je zeggen, het is een blijvertje hoor!! Echt zo'n recept waarvan ik zou zeggen: echt een weekend recept of gewoon om te delen met vrienden of familie!! Het was heerlijk gewoon! Nogmaals bedankt en heb het in mn eigen kookboek bewaard, waar ie zekers terug zal komen Groetjes, Erwin (mn eigen naam)

buddy73 avatar
buddy73 01-04-2016

oeps..p.o dubbel gereageerd...maar wel enthousiast!!

buddy73 avatar
buddy73 01-04-2016

Ik heb um bewaard..en ga um morgen eens uitproberen..lijkt me echt een receptje voor in de weekenden

buddy73 avatar
buddy73 01-04-2016

Dit lijkt me een lekker recept... Ik ga het morgen uitproberen....

limelein avatar
limelein 14-12-2014

waarom niet afdrukken

alidada avatar
alidada 10-09-2014

Leuk recept! Ik heb het gelijk bewaard Petra. tzt komt dit recept aan de beurt ;)

mobiel_1384622206 avatar
mobiel_1384622206 11-12-2013

is het ook mogelijk om de kaas te vervangen door geitenkaas of feta kaas?

mobiel_1384622206 avatar
mobiel_1384622206 11-12-2013

is het ook mogelijk om de kaas te vervangen door geitenkaas of feta kaas?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten