Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: _theemuts_

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2009

Ingrediënten 4 personen


- 140 gram roux (blank)
- 1 liter melk
- 25 gram gesnipperde ui
- nootmuskaat
- laurierblad
- citroensap
- zout
- 2 dl kookroom
- 25 gram boter
- peper
- geraspte kaas (pittig)
- witte wijn
- aardappelen


Verder heb je nodig


- steelpan
- zeef
- ovenschaal

Aardappelgratin
Aardappelgratin

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roux met gesnipperde ui bereiden en gladroeren met de helft van de melk.
De rest van de melk op het vuur toevoegen.
Laurierblad, citroensap, room, boter, scheutje witte wijn en peper (uit de molen) toevoegen.
Geheel zachtjes laten inkoken.
Ondertussen de aardappelen schillen en in plakjes snijden.
Aardappelschijfjes even koken dat ze nog wel een beetje hard zijn.

Bereidingswijze

Saus door een zeef doen.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Aardappelschijfjes in de Ovenschaal doen en verdelen.
Saus erover gieten.
Kaas erover strooien en evt. nog wat klontjes boter erop leggen.
Aardappelschotel ca. 1 uur in voorverwarmde oven van 200 graden zetten.

Serveertip

Heerlijk bij varkensfiletlapjes met mosterdsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _theemuts_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top