Caponata met bleekselderij, aubergine en tomaat

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Caponata met bleekselderij, aubergine en tomaat

    Caponata met bleekselderij, aubergine en tomaat

    Caponata met bleekselderij, aubergine en tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie- Italiaans e.v.
1 aubergine
2 lekkere tomaten
4 stengels bleekselderij
2 el. kappertjes uit het zout
75 gr. Taggiasce olijven
1 el. rode wijnazijn
1 teen knoflook
1 rode ui
zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui en knoflook.
Snij de aubergine in grote blokjes
snij de bleekselderij in stukken

Bereidingswijze

Doe wat olie in een ruime pan en bak de aubergine hierin llichtbruin.
Voeg de ui, knoflook en de bleekselderij toe.
Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Spoel intussen de kappertjes af.
Snij de tomaten grof.
Voeg kappertjes, azijn, olijven en de tomaten toe.
Laat nog 5 minuten pruttelen
Proef en voeg zout naar smaak toe.

Bron

Manfred Meeuwig-Olijfolie

Serveertip

Doe in een ruime schaal en besprenkel royaal met olijfolie.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

praline1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten