Caponata met bleekselderij, aubergine en tomaat
- Italiaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie- Italiaans e.v.1 aubergine
2 lekkere tomaten
4 stengels bleekselderij
2 el. kappertjes uit het zout
75 gr. Taggiasce olijven
1 el. rode wijnazijn
1 teen knoflook
1 rode ui
zout.
Voorbereiding
Snipper de ui en knoflook.
Snij de aubergine in grote blokjes
snij de bleekselderij in stukken
Bereidingswijze
Doe wat olie in een ruime pan en bak de aubergine hierin llichtbruin.
Voeg de ui, knoflook en de bleekselderij toe.
Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Spoel intussen de kappertjes af.
Snij de tomaten grof.
Voeg kappertjes, azijn, olijven en de tomaten toe.
Laat nog 5 minuten pruttelen
Proef en voeg zout naar smaak toe.
Bron
Manfred Meeuwig-Olijfolie
Serveertip
Doe in een ruime schaal en besprenkel royaal met olijfolie.