Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2009
  • Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

    Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

    Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

  • Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

    Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

    Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

  • Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

    Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

    Kabeljauw op bedje van prei en peen.(slank)

  • Dit is weer eens iets "anders dan anders" Het is een lekker slankgerecht. Makkelijk te maken en te vermeerderen voor bvb 4 personen.
  • Het is ook leuk om het pakketje pas op het bord te openen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 300 g verse kabeljauwfilet. (of diepvries)
  • 1 flinke prei.
  • Ongeveer 3 ons peen.
  • Wat vers gehakte peterselie
  • Peper/zout naar smaak.
  • 500 g bloemige aardappels
  • Scheutje kookroom (light) en/of klontje boter.
  • Wat vers uitgeperst citroensap
  • Bieslook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, Bakplaat, Aluminiumfolie, Schaal, Vergiet,Mes, Snijplank. Eventueel sladroger. Pureestamper/of Knijper.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200º C.
  • Schil de aardappelen.
  • Besprenkel de kabeljauwfilet met wat citroensap en dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Schil de peen en snij (of rasp) heel fijn.
  • Was en snij de prei heel fijn laat goed uitlekken in vergiet. (of zwier door de sladroger)
  • Hak wat peterselie fijn.
  • Scheur twee flinke vellen aluminiumfolie af.

Bereidingswijze

  • Leg op ieder vel gelijke delen prei strooi er wat peterselie over en leg dan de peen erop.
  • Leg daarop de kabeljauwfilet en bestrooi met zout/peper.
  • Vouw de pakketjes dicht maar laat van boven wat ruimte over.
  • Zet in de voorwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar.
  • Giet aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze door de pureeknijper.
  • Doe er eventueel wat boter en/of kookroom door om het lekker smeuïg te maken.
  • De aardappelen en de vis zijn ongeveer dezelfde tijd klaar.
  • Snipper op het bord wat bieslook over de aardappelpuree.
  • Het pakketje kan op het bord opengemaakt worden of maak het van te voren open en serveer.

Bron

Aangepast recept van slankclub

Serveertip

Wij hebben er een eenvoudige salade bij gegeten.

Laatste reacties

joke222 avatar
joke222 21-09-2016

Goede morgen, gister jou recept van kabeljauw gemaakt , was heerlijk, zelfs manlief vond het lekker, dus blijvertje. Gr. Joke

robin3112 avatar
robin3112 16-03-2010

Louise, Dit was de eerste en een succes!!! groetjes, Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten