1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: robertoet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-11-2009

Ingrediënten 3 personen


Mosselen
300 gram boerensoepgroenten
2 uien
3 tenen knoflook
1 fles witte wijn (droog)
olijfolie


bordje mosselen
bordje mosselen
bouillon voor de mosselen
bouillon voor de mosselen
mosselpan
mosselpan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui en de knoflook fijn.
Zoek de mosselen goed uit. Ze moeten dicht zijn of gaan als je ze met de kont op het aanrecht tikt. Ook beschadigde mosselen weggooien.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de mosselpan met wat olijfolie. Voeg daarna de knoflook toe. Dit even mee fruiten en dan de boerensoepgroenten knapperig bakken.Dan de fles wijn er bij doen. Doe het deksel op de pan en laat dit 10 minuten op hoog vuur staan.
Dan vul je de pan af met de mosselen, deksel er op en 10 min laten op hoog vuur laten staan.

Serveertip

Snij een stokbrood in plakken, die kan je dan lekker in de bouillon dopen.

Bron

Recept van een vriend.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robertoet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top