Boeuf Bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2009
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been
2 uien, fijngesnipperd
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 eetlepels bloem
1 pot vleesfond (380 ml)
1 potje zilveruitjes
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
1 teentje knoflook, gepeld en geplet
1 - 2 gedroogde chilipepertje
350 gr heel kleine (grot)champignons, schoongeveegd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui en winterpeen zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes erdoor scheppen. Laurier, takjes rozemarijn en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 2 1/2 uur laten sudderen. Laatste halfuur champignons meestoven. Af en toe omscheppen. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.

Bron

AllerHande 01 2005

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten