Romige slasoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2009
  • Romige slasoep

    Romige slasoep

    Romige slasoep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kroppen sla
3 el. boter
8 sjalotjes gesnipperd
1 el bloem
2 tl suiker
1,5 l. kippenbouillon
2 eierdooiers
1,5 dl. slagroom
zout,peper, nootmuskaat.
eventueel een stukje harde worst in piepkleine blokjes ter garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sla heel goed wassen, een paar mooie kleine blaadjes apart houden voor de garnering. De rest in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan.
Bak hierin de sjalotjes 2 min zacht en voeg dan de slareepjes toe, 5 minuten bakken.
Strooi de bloem en de suiker over de groenten en roer goed.
Giet er de bouillon op en laat de soep 30 min. sudderen.
Pureer de soep
Roer in een kommetje de dooiers los met de slagroom.
Voeg een paar eetlepels van de warme soep toe, giet het mengsel dan in de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Gelijk serveren

Bron

Wilde venkel en rabarber

Serveertip

Eventueel garneren met wat kleine slablaadjes; kleine blokjes harde worst.
ook lekker met een blauwschimmelkaas erin gesmolten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

SinnerG avatar
SinnerG 24-06-2010

Héél lekkere soep :D

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten