1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige slasoep

Romige slasoep

Door: praline1

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2009

Ingrediënten 6 personen


2 kroppen sla
3 el. boter
8 sjalotjes gesnipperd
1 el bloem
2 tl suiker
1,5 l. kippenbouillon
2 eierdooiers
1,5 dl. slagroom
zout,peper, nootmuskaat.
eventueel een stukje harde worst in piepkleine blokjes ter garnering


Romige slasoep
Romige slasoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla heel goed wassen, een paar mooie kleine blaadjes apart houden voor de garnering. De rest in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan.
Bak hierin de sjalotjes 2 min zacht en voeg dan de slareepjes toe, 5 minuten bakken.
Strooi de bloem en de suiker over de groenten en roer goed.
Giet er de bouillon op en laat de soep 30 min. sudderen.
Pureer de soep
Roer in een kommetje de dooiers los met de slagroom.
Voeg een paar eetlepels van de warme soep toe, giet het mengsel dan in de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Gelijk serveren

Serveertip

Eventueel garneren met wat kleine slablaadjes; kleine blokjes harde worst.
ook lekker met een blauwschimmelkaas erin gesmolten.

Bron

Wilde venkel en rabarber



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top