Risotto met zeebanket.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram inktvis, 250 gram garnalen, 4 el olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook, 150 gram zeebaars of ander witvis, 12 mosselen, ruim 1 l. visbouillon, 1 dunne prei (zeer dun gesneden), 350 gr ristto rijst (arborio, vialone of carnoli, 1,25 dl droge witte wijn, 3 vleestomaten in stukjes, 1 el boter, 1 1/2 el peterselie (fijngehakt), 1 1/2 el dille, (fijngehakt), zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de inktvis in dunne ringen, pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook. Doe de inktvis en garnalen erbij. Voeg wat zout en peper toe en een beetje bouillon.
Haal de garnalen en inktvis uit de pan. Kook de vis en mosselen in deze pan. Bij te weinig vocht voeg nog wat visbouillon toe.

Bereidingswijze

Kook de overige visbouillon in een pan en laat het op laag vuur zachtjes doorkoken.

Doe het restant olijfolie in een grote, brede pan. Doe hierin de prei en bak het ongeveer 4 minuten tot het zacht is. Voeg de rijst toe en zet het vuur laag. Roer de rijst goed door elkaar. Voeg dan pas de witte wijn erbij. Zet het vuur dan wat hoger en laat alles al roerend koken tot al het vocht is opgenomen.

Roer een soeplepel hete bouillon door de rijst laat dit alroerend inkoken. Voeg weer een lepel hete bouillon toe. Herhaal het tot de rijst al dente is en de bouillon op. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.

Roer de tomaten en de vis erdoor. Haal de pan van de vuur. Roer de kruiden er voorzichtig door en eventueel wat roomboter. Brenh het op smaak met peper en zout.

Serveertip

Bij deze risotto is parmezaanse kaas te sterk. Kaas is hier niet bij nodig.
Heerlijk met een ronde houtgelagerde witte wijn, van bijvoorbeeld chardonnay, of een houtgelagerde Roero Arneis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten