1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Saus
  5. Gehaktpastei met bbq saus

Gehaktpastei met bbq saus

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2009

Ingrediënten 4 personen


1 e olijfolie
2 uien, fijn
500 g mager rundergehakt
1 e bloem, vermengd met 1 e runderbouillon
200 ml runderbouillon
200 ml tomatenketchup
2 e Worcestersaus
1 e bbq saus
1 t Vegemite of Marmite
Kruimeldeeg voor onderkant
Bladerdeeg voor bovenop
eidooier vermengd met koffiemelk



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit ui in olie tot zacht.
2. Bak op hoog vuur gehakt met ui tot rul.
3. Voeg bij de gehakt de bouillon en overige ingrediënten en laat koken tot een dikke gehakt vulsel is ontstaan.
4. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter en verdeel uitgerolde kruimeldeeg over bodem en zijkante van schaaltje en druk goed aan.
5. Vul met koude vulling.
6. Smeer bovenkant in met water en verdeel siersels bladerdeeg over pasteitjes en druk goed aan.
7. Verwijder overtollige deeg.
8. Kwast bovenkant 2 x in met eidooier mengsel.
9. Bak bij 220*C voor 20 - 30 min. tot goudbruin en gaar en vulling goed warm.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top